Regulament
Bloguri

Despre bufnita

Din ciclul poate nu stiati,o sa scriu azi ceva despre bufnita.
Este un link din Libertatea.ro din 14 februarie 2022.
Asadar...

"Bufnița este una dintre păsările cele mai constroversate, multe persoane întrebându-se ce simbolizează bufnița de fapt. Dacă în vechime era asociată cu moartea, astăzi, bufnița pare să fie mai degrabă considerată aducătoare de noroc.
Bufnița este o denumire comună pentru păsările răpitoare de noapte din ordinul strigiforme (Strigiformes), care cuprinde buhele, cucuvelele, huhurezii, strigile și alte păsări răpitoare de noapte.
Bufnița are dimensiuni relativ mari, ajungând la peste 61 cm si 170 cm anvergura aripilor. Corpul bufniței este rotund, acoperit de un penaj bogat, cu un cap mare și 2 ochi rotunzi galbeni-portocalii ce ocupă jumătate din mărimea capului. Bufnița este singura pasăre care are ochii situați pe partea anterioara a capului. Spre deosebire de ai oamenilor, aceștia sunt ficși. Din această cauză are un gât scurt, dar foarte flexibil, pe care îl poate întoarce în aproape toate părțile.
Bufnița poate să trăiască între 5 și aproximativ 50 de ani, în funcție de specie, dar și de cât de prietenos este mediul. cu ele. Este o pasăre singuratică și trăiește în cuiburi construite în crengile sau scorburile copacilor și pe pământ, în regiuni stâncoase. Multe însă, își fac cuiburi și în preajma hambarelor sau chiar în cimitire.

Este o pasăre impresionantă, care a dat naștere la numeroase povestiri și legende.
Din cauza activității lor nocturne și a aspectului ciudat de unic, bufnițele au fost adesea văzute ca animale misterioase și au fost subiectul diverselor mituri și superstiții de-a lungul veacurilor.

Bufnițele sunt în general un simbol al înțelepciunii fantastice, al tăcerii regale și al inteligenței feroce. Acest lucru se datorează faptului că bufnițele sunt considerate atât mari gânditori, cât și vânători iscusiți; ele preferă să-și planifice strategiile în loc să folosească forța brută.

În timp ce unele culturi cred că bufnițele sunt magicieni sau vestitori ai morții, în alte locuri bufnița albă simbolizează înțelepciunea și rezistența.

În Biblie și creștinism bufnița are o semnificație sacră. Reprezentarea picturală, simbolică, iconică și sfântă a bufniței în creștinism datează din cele mai vechi timpuri, când era rar ca un om obișnuit să fie capabil să citească și să scrie.

În cultura românească, bufnița a avut, de-a lungul timpului, multe semnificații. În vechime era considerată drept vestitor al pădurii.

În multe zone din țară, sunetul pe care bufnița îl produce este asociat cu veștile proaste sau chiar cu moartea. Asta și din cauza sunetului lugubru, asemănător cu un vaiet, pe care bufnița sau cucuveaua îl scoate.

În alte culturi însă, se consideră că bufnița reprezintă înțelepciunea și chiar aduce noroc. În ultimii ani, și în România s-a răspândit credința potrivit căreia obiectele ce au ca simbol bufnița ar fi un talisman norocos, motiv pentru care foarte multe persoane au început să poarte coliere și altfel de accesorii cu bufnițe.
Ba mai mult, sunt mulți și cei care nu fac nicio legătură între bufniță și noroc, dar iubesc pur și simplu aceste frumoase păsări nocturne și achiziționează obiecte ce au ca simbol bufnițele.
In timp ce unele culturi le asociază cu vrăjitoria, alte culturi cred că zgomotul bufniței este o chemare din partea spiritelor și că pentru cei care răspund cu un fluier fără a primi un răspuns din partea bufniței înseamnă că moartea este iminentă. Aceste mituri despre bufnițe au dus la tratarea lor cu duritate și la eliminarea lor de secole.
Atena, zeița greacă a înțelepciunii, era adesea înfățișată cu o bufniță ca însoțitoare. Impresionată de înțelepciunea bufniței și de nivelul de seriozitate, Atena alege bufnița să fie apropiata ei. Bufnița specifică care o însoțea pe Atena era o specie găsită în număr mare în locuri precum Acropole. Așa se face că monedele au fost bătute cu chipul Atenei pe o parte și o bufniță pe revers.
La Lechuza este o legendă mexicană a unei vrăjitoare care își schimbă forma. Potrivit poveștii, era o vrăjitoare care a fost descoperită și omorâtă în satul ei, doar pentru a reveni apoi la viață transformată în bufniță. Aptitudinea ei era acum avertizarea oamenilor despre ghinionul care va veni.

O altă poveste tragică galeză a unei femei pe nume Blodeuwedd, spune că aceasta a fost făcută din flori pentru a se căsători forțat cu un războinic invulnerabil pe nume Lleu Llaw. După ce încearcă să-l învingă și să scape, este blestemată să se transforme într-o bufniță, disprețuită de păsări în timpul zilei.
O bufniță are cea mai bună viziune nocturnă dintre toate animalele, iar auzul este aproape la fel de acut. Spre deosebire, o bufniță aude de patru ori mai bine decât o pisică.
Multe dintre speciile de bufnițe au picioarele acoperite de pene groase, care le protejează de mușcăturile de șerpi și șobolani, viețuitoare pe care ele le vânează
Cea mai mică bufniță din lume este Bufnița Elf, care are 14-15 cm înălțime, cântărește aproximativ 45 grame. Aceasta trăiește în interiorul unor cactuși gigantici, făcându-și culcuș în scorburi făcute de ciocănitoare.
Cea mai mare bufniță este Marea Bufniță Gri, care trăiește în America de Nord și are o înălțime de până la 80 de centimetri.
Exceptând Antarctica, pe fiecare continent se găsesc mai multe specii de bufnițe."

Deci nu e chiar asa de rea o bufnita.E inteleapta padurii.Animozitatile si conflictele dintre animalele care isi au culcus in padure sunt rezolvate calm si intelept de doamna bufniță.Fain...trebuia sa o faca si pe asta cineva!laughing
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum 2 zile
Ce fain este sa iti zburde gandul spre frumos!day dreaming
Ooo cocidius!Tu ai niste vorbe foarte faine.Adica bloguri.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 2 zile
Nu există. E invenția autorului blogului respectiv. happy Mie mi-ar plăcea să existe pegași, deși nu îmi dau seama cum ar fi posibil. Dar în imaginație orice se poate.
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum 2 zile
… cucuvaua mov ?
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum 3 zile
Al dreacu cucuveaua…
matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum 3 zile
Iris,departamentul pt salbaticiuni mitologice?happyChiar exista sau e o poveste?
Mie imi plac mult de tot caii.Iar inorogul este absolut o creatura minunata...❤️
Normal ca imi plac sirenele,ce n-as da sa am trup de sirenaday dreaming
Vise,vedeti ce ce frumos visezlaughing
matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum 3 zile
Domnu user ca nu te numesc caci pt care sti care esti dumneatale,sa nu ne murdarim de teorii conspirationiste.Este sezonul baterii de covoare pt ca este toamna.Si toate cele ,cei care stau la tara stiu,trebuiesc batute curatate aspirate vopsite si varuite,poate.Intre treburi de astea de gospodina,mai scriu cate un blog.Nu e vina mea daca unii vehiculeaza supozitii pareri sau mai stiu eu ce.
Cineva m-a interpelat intr-un blog chouette.Eu recunosc cand nu stiu fug la gogu sa il intreb.Maaaai ma scarpin dupa ureche.Oare bufnita, oare minunata.Bine-nteles ca dadui interpretarea care imi conveni ca asa este omul...sa traga spuza pe turta lui.Si zisai ca n-o fi foc sa mai trantesc un blog...link luat de pe net.
Dar vaz ca unii nu sunt nici macar atenti la ce vorbeste pe acilea si se si murdaresc de concluzii pertinente.
Oi fi eu mai nestiutoare in cuvinte ...neologistice dar stiu binisor sa le sucesc pe alea care le stiu bine!happy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 3 zile
Aș vrea să adaug câteva rânduri despre o creatură mitologică.

În mitologia scandinavă, trolii erau fie creaturi scunde ca niște pitici, fie uriași urâți și prostuți. Un lucru se știe sigur: erau creaturi vrăjite.

Desigur, Departamentul pentru Sălbăticiuni Mitologice recunoaște trolii ca fiind creaturi loiale care prețuiesc prietenia și caută în mod activ să își extindă rețeaua socială. Trolii au căzut de acord să se integreze în societatea umană și să își ascundă adevăratul aspect fizic cu ajutorul magiei grifonului.

Există povești despre troli care își schimbă aspectul fizic sau se transformă în stânci; adevărul este că puterile lor variază în funcție de specie. Cel mai des întâlniți sunt trolii care iau formă umană și se bucură de un simț acut al auzului, văzului și mirosului, precum și al pericolului.

Text tradus de aici: https://mythicalwildlife.com/single-post … rolls

E doar pentru amuzament. Nu se recomandă a fi luat în serios. Așa cum nici trolii nu se recomandă a fi luați în serios. Aș plusa cu se recomandă a fi ignorați.
matrimoniale - membru fara poza

dauma

  • Publicat Acum 3 zile
zora big hug

te-ai avantat unde nu se avata vulturii cu povestea cu copyrightul (si povestea ta a creat valuri mari, normal sa se mai intoarca cate ceva o perioada! rolling on the floor ), si ti-am admirat intentia si actiunea, desi nu ti-am sustinul vizibil pct de vedere, ba chiar din contra...
pentru ca imi place in general sa vin cu puncte de vedere opuse majoritatii, care au in ele adevar si care tind sa fie minimizate...

pentru mine, viata nu e doar alb sau doar negru, nu prea exista asa ceva
poate un yin-yang mi s-ar parea mai realist, fiecare alb are o bulina de negru si fiecare negru o bulina de alb...

un pahar, de sampanie, foarte potrivit! bottleglasses imi place sampania, dar cam nepotrivit momentul, tb sa plec cu treburi...
matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum 3 zile
O sa fie si despre capreoare.Despre barza sau randunici nu ca sunt pasari migratoare.Eu vorbesc in general dezpre chestii de care stiu.Nu ma avant in necunoscut sau daca o fac,o fac si prudent si destul de rar.

Acum ma duc la gatit...am musafiri...si trebuie primiti cum se cuvine

https://youtu.be/b2v5iOTbRLk?si=U6jHSSyD … l3_5G
matrimoniale - membru fara poza

zora

  • Publicat Acum 3 zile
E pur si simplu.Se intampla!
Markus fain dansul de tarantela modern.Eu ,desi nu sunt zeita,bat campii sa gasesc ce imi trebuie.Uneori gasesc,uneori nu gasesc.N-oi avea intelepciunea necesara sa caut?batting eyelashes
D,tu vrei acum tot meniul in emoticoane.E de ajuns o stica si niste pahareHai sa tebig hugNu imbratisai pe nimeni azi.Asa ca sa imi ierti entuziasmul rebel!
Daca Markus ne incanta cu o tarantela de cazino sa fie si o
https://youtu.be/HXjxAi5ruqY?si=BvTCNKsw … VMx4-