Cum recunoști un coniac bun
Pentru necunoscători, o sticlă de coniac bun o recunoști din prima.
Musai da scrie pe dânsa XO . Asta o știu de mic copil de când jucam X și zero și mai trăgeam o dușcă la blat din barul tatei. Atunci am realizat că oamenii mari joacă si ei X și zero, deci nu se maturizează niciodată. Are buza sticlei groasa, nu obișnuită ca la ieftinaciuni de VSOP sau poșirci VS de Vaslui. Este sigilata de producător cu folie de staniu, nicidecum cu aluminiu sau plastic. La un veritabil XO dopul iese greu la prima deschidere, e ca lipit de sticla și din pluta de calitate, nu compozita sau sintetica. Nu se bea din sticla ci se servit in pahare dedicate, late jos și puțin aduse în partea de sus. Aceasta ptr a se încălzi in podul palmei și a elibera buchetul și aromele specifice. Nu de serveste refrigerat și nici cu gheata. Ptr pretențioși, se poate folosi și la gătit diverse fonfleuri și bularcale din bucătăria franceză. Tot că o paranteza, abia după ce bei o sticlă de coniac bun realizezi sensul vorbelor lui Paul Goma cum că Miorita a devenit femeie ușoară, era o metaforă cu referire la coniac. https://youtube.com/watch?v=oFPiLrs-QAo& … share PS: primită șpagă, eu nu dau banii pe băutură ptr că am principii morale sănătoase. |
Comentarii
Vrajitoarea_din_Orz
Stavka
Tocmai aici e talcul vorbelor mele de duh.
Vrajitoarea_din_Orz
Stavka
Stavka
Stavka
Stavka
Stavka
IoanRadu
il hraneste,il saruta si il baga la somn.
Totul dintr-o singura lovitura!
Cocidius