Ca fapt divers

Am primit un citat acum câteva zile. Ați ghicit. Era 15 ianuarie și citatul era presupus a fi din publicistica lui Eminescu. Spunea cum trădatorul e geniu, plagiatorul erou, pungașul bogat, cămătarul negustor. Citat aproximativ. Am fost curioasă dacă există într-adevăr. Nu am găsit citatul, dar la data respectivă (15 mai 1879) am găsit ceva asemănător. "De douăzeci și mai bine de ani presa …
Mai mult

Teambuilding (film)

Auzisem de ceva vreme de el, dar nu mă grăbeam să îl văd. Chiar dacă mi se păruse amuzant filmulețul promoțional, nu îl găsisem chiar așa de captivant încât să mă facă să vreau să văd mai mult. Ieri însă cineva a zis "hai să-l vedem, am auzit de el c-ar fi controversat". Bine, am zis, treacă de la mine, mă uit și la prostia asta. Da, e o prostie, în sensul de frivolitate, neseriozitat…
Mai mult

Fără titlu

Fiindcă nu îmi vine în minte nici unul potrivit. Aș începe cu niște urări, dar cred că am îmbătrânit (doar temporar, pentru că e posibil ca în altă zi să gândesc altfel) și nu mă simt în stare să scriu texte, chiar dacă e tradițional să fii fericit că începe un nou... început. Până la urmă e o convenție. De ce nu ar începe din 12 mai sau de ziua fiecăruia sau de mâine? Sau, hai, de azi la ora 17…
Mai mult

Temporalii

Vântul mătură suav strada rece Și noaptea se furișează cântând Un cântec de leagăn subtil Moartea lasă coasa jos își ia crosa Și joacă hochei Pe dalele înghețate Dinspre răsărit cerul curge Albastru în clepsidră Spre pământul înverzind Copacul crește între pereții De sticlă imaginară Și viața strigă reverberând "Mai avem timp!"
Mai mult

De ce nu mai scrieți?

A nu se înțelege că nu observ că încă se mai scrie, mă refer la cei care scriau și nu mai scriu sau nu mai scriu așa des. Se scriau schițe umoristice, scurte povestiri reale sau imaginare sau SF, întrebări despre lume și viață, poezii, catrene. Se aduceau diverse texte spre analiză aici. Nu știu... am intrat acum câteva zile și am scris un text despre ceva ce mă preocupă și despre care nu am vorb…
Mai mult

Cabaline și canide

Pe podeaua acoperită cu un covor pufos, stăteau așezați în cerc și se jucau. Era liniște și nu se auzea decât un zumzet monoton. Domnul educator State îi supraveghea de la catedră. Îi supraveghea, vorba vine. De fapt, era cu ochii în telefon și se conversa cu o domniță pe care o agățase recent. Când deja începuse imaginația să-i zburde mai vioi și se și vedea în brațele apetisantei cuceriri, un ți…
Mai mult

A ajuns și la mine un... nu știu cum să îi spun, un text, o sinteză tradusă de pe net. Zice-se că s-ar baza pe două studii științifice care ar afirma că pe măsură ce îmbătrânești gândirea devine mai lentă, dar devine și mai eficientă, mai flexibilă și mai creativă. E discutabil. În primul rând, nu am găsit decât unul dintre studii, care spune doar că persoane între 55 și 75 de ani au avut rezulta…
Mai mult

Demult, tare demult, când nu se auzise și poate nici nu se preconiza să se audă de metavers, am avut și noi metaversul nostru. O fi extrapolare sau exagerare, dar poate și oamenii cavernelor se așezau domol, pe înserat, la intrarea în peșteră și își depănau frumos poveștile despre mamuți vorbitori și zei răzbunători. Desigur, încă îl mai avem, chiar dacă are o varietate de forme de manifestare. …
Mai mult