- Adanna_toteu
- »
- Blog
- »
- culinară
culinară
Am și eu o întrebare. Știe cineva când se culege moșmonul și cum se păstreză fructele lui? În livada noastă în afară de gutui și de un măr, nu-i dau numele pentru că înseamnă reclamă, el a rodit destul de bine.
Am mâncat în copilărie dar nu știu cum le păstra sora bunicii mele. Mulțumesc anticipat pentru ajutor. |
Comentarii
Adanna_toteu
Am mai mâncat moșmoane în copilărie dar nu.a fost nevoie să le tai sau să folosesc lingura. Când sunt coapte în interior sunt moi, curățam coaja și mâncam conținutul desigur fărå sâmburi.
zora
"Moșmoanele se pot consuma crude. Se taie pe jumătate, se îndepărtează semințele și fructele se taie apoi în bucăți mai mici sau se mănâncă direct cu lingura, din coajă. Se potrivesc foarte bine alături de mere și pere, în marmelade, compoturi și gemuri de fructe. Moșmoanele murate în oțet și zahăr sunt considerate o delicatesă. O altă variantă ar mai fi și făina de moșmoane. Se obține din moșmoane uscate și este bogată în amidon.
Cum se depozitează moșmoanele
Moșmoanele se depozitează pe perioade lungi de timp. Astfel, trebuie depozitate într-un singur strat, cu „ochiul” în jos. Se pot depozita pe raftul unei pivnițe răcoroase, dar, ideal, se depozitează pe un strat de nisip de cuarț, astfel încât fructul să se poată coace complet și să devină comestibil. Aceasta durează între două și trei săptămâni. Fructele sunt coapte atunci când pulpa capătă consistența unui aluat. Atunci sunt dulci și aromate"
zora
Adanna_toteu
Am citit astăzi că se pot lăsa în pom chiar până la primăvară.
Adanna_toteu
Geagi
Akbar
gicageo