Cât trăiești înveți
După cum vă zisei într-un comentariu mai demult de ceva vreme fac pâinea în casă.
Deci încălzesc puțin apa, pregătesc maiaua, cern făina, aduc uleiul, sarea și mă apuc să frământ. Las la crescut coca, apoi o frământ din nou și o pun la tavă. Crește și în tavă și mă duc să aprind focul la aragaz, ce bun era un cuptor de pâine poate îl facem la vară, aștept să se încălzească și când mă duc să verific era tot rece. Uitasem să verific butelia. Bunn. Ce fac acum cu pâinea? O acopăr cu un prosop și o duc în cămară (este frig ca-n frigider). Dimineața fuga după butelie. Mă duc în cămară să iau tava și am avut o mare surpriză coca crescuse mai mult. Pâinea are un alt gust, este atât de aerată de zici că este cozonac. Și este atât de bună caldă cu dulceață de căpșune. Mă gândesc să repet procedura să vedem dacă are același rezultat. |
Comentarii
Pagini
1 2Adanna_toteu
IoanRadu
Las-o la Dumnezeu de paine...ciocolata de casa stii sa faci?
Stavka
Adanna_toteu
Vrajitoarea_din_Orz
Vrajitoarea_din_Orz
Geagi
Cocidius
Geagi
Ca astea care se tot vind pe-aici , s-au cam învechit . Altele au și expirat , de mult . Da’ unii tot le împing la ‘naintare .
hi hi hi .
Covrigi ?
Adanna_toteu
Nu știu de ce dar azi mă duse gândul la Meera și la Bestiuță. Sper că sunt bine.
Pagini
1 2