Ce se intampla daca nu platesti o amenda?
Nu sunt o persoana ce invata din sfaturi. Nu imi place, nu mi-a placut, si nici nu cred ca imi va placea vreodata. Prefer in schimb metoda grea, clasica, cu sange si vanatai. Se pare ca numai asa invat ceva... ce sa zic, sunt eu mai incapatanat? posibil. Cand vad un perete, imi este greu sa cred ca exista, pana nu ma dau cu capul de el! Bine, recunos ca au fost intrebari, ale caror raspunsuri au venit din experienta altora. Nu trebuie sa le incerc chiar pe toate. Acum ca am explicat cat de cat cum sta situatia, o sa dau si un exemplu(imi plac foarte mult exemplele): Acum 5 ani am primit prima mea amenda de circulatie, si atunci a rasarit o frumoasa intrebare... Ce se intampla daca? si uite asa de-a lungul timpului pana in prezent, am tot acumulat amenzi. Acest blog, este facut pentru persoanele ce au aceeasi curiozitate pe care am avut-o si eu) ce se intampla daca nu platesti amenda? uite ce se intampla, dupa 6 ani(poate sa difere de la caz la caz) primesti o scrisoare de la primarie in care spune ca daca nu platesti in 15 zile, o sa te bage la executare silita(deci da, nu exista prescriptie). Calatoria mea pe aceasta tema aici s-a oprit, dar curios fiind intreb daca este cineva ce a mers mai departe, i-as multumi daca mi-ar spune si mie ce urmeaza dupa. Dar repet, doar daca a trecut prin asa ceva. Si inca o intrebare am pentru voi: Imaginati-va o balanta a amenzilor, cat % ati fost iertati si cat % nu?
Multumesc pentru timpul acordat, o zi minunata va urez. |
Comentarii
blackrosse
E ecificat si in continutul tipărit al procesului verbal ca acest proces verba poate fi contestat in termen de 15 zile de la data peimiri/inmanarii sau luarii la cunoștință.
Contestația se face la tribunalul de pe raza caruia apartine locatia postului de poliție care a emis p.v.
Akbar
De vreo două zeci și ceva de ani nu am luat nici o amendă de circulație, deci nu știu cum stau lucrurile în acest domeniu. Știu doar cum stă treaba cu cele comerciale, abuzive, neîntemeiate. După un timp rezonabil, te duci la un șef de la fisc și-i explici cum stau lucrurile. O dată emisă amenda, nu se poate anula, deci îi explici șefului să o plătească el. Evident că nu-i va conveni, deci îi recomanzi să te dea în judecată, lucru pe care nu-l va face.....
dinu_marian
stupidddd666
blackrosse
1.Orice proces verbal care nu este semnat se poate anula in instanta prin contestatie cu mari sanse.
2. Orice proces verbal care a fost semnat atrage dupa sine recunoastere vinovatiei su suportarea consecintelor.(se poate contesta si acesta dar se poate anula amenda sau transforma in avertisment mai greu.
3.de obicei amenzile se dau cu plata a jumatate din mimimul in 48 de ore daca se achită.
In cazul in care nu se achita in timp mai indelungat cotravaloare contraventiei se trimite in debitul de impozite la primaria la care ai domiciliu.
Dupa urmeaza:
In cazul in care ai nevoie de o adeverință sau act de la consiliu nu ti se eliberează numai daca platesti amenda sau amenzile.
Ti se eliberează doar chitanta pt schimb sau facerea de buletin.
Primaria poate sa iti trimita la banca sa iti faca poprire pe salar ,pensie sau conturi bancare.
In urma cu ani de zile dupa 5 ani se clasau amenzile.
Acum exista lege ca se claseaza dupa 5ani de la ultima înștiințare. Si au ei grijă ca la 4 ani si 9 luni sa îti mai trimita o înștiințare.
In cazul in care ai amenzi ne platite nu ti se admite vanzarea de bunuri fara achitatea amenzilor( case ,masini,animale etc)
Margaretaa
gicageo