Cum ne prezentam…ne reprezinta?
Daca este corect sa analizam rapid o persoana cu care relationam aici, este dificil de spus. Este adevarat ca prima impresie se poate baza pe experienta acumulata, stereotipuri sau idei preconcepute, care de multe ori poate fi reala si nu intotdeauna ni se datoreaza, ci depinde de alegerea de “prezentare” a celui cu care comunicam. Este legitim sa fim atenti si precauti, pentru ca prima impresie este (in general)…(re)simtita si, face de multe ori “diferenta”. Este adevarat si ca exista multe falsitati, dar timpul rezolva, pentru ca mai devreme sau mai tarziu…”isi dau in petec”. Eu cred ca in comunicare ar trebui sa fim atenti la detalii si sa ne prezentam…”demonstrand” acest lucru prin ceea ce zicem, facem si “aratam”, iar daca tintim un…”rol”, ar trebui sa ne uitam mai atent la cei din jurul nostru, sa observam cum se pozitioneaza ei si sa “vedem” daca si de ce…ne cauta. Ne place sa credem ca “originalitatea noastra” ne va aduce la “castig”, insa de cele mai multe ori castiga simplitatea, onestitatea, imaginatia si educatia. Stiu ca…”din spatele monitorului” ne poate crea falsa impresie ca nu suntem vulnerabili la “contaminare” si ca “imunitatea” noastra o sa treaca de vicisitudinile unor caractere “tari” si poate asa si este, dar nu cred ca este de acceptat, nici macar din politete, sa permitem mai putin decat ceea ce reprezentam NOI insine…ca OAMENI.
Ar trebui sa-i “sfatuim” pe cei cu care ne “intalnim” cum isi pot prezenta mai bine atuurile si/sau sa-si contureze o imagine care corespunde cu ce fel de persoane sunt sau ar trebui sa-i ignoram? Este de “datoria” noastra sa descoperim daca si ce se ascunde in…spatele aparentei? http://youtube.com/watch?v=sMmTkKz60W8 “Money is human happiness in the abstract; he, then, who is no longer capable of enjoying human happiness in the concrete, devotes himself utterly to money.” (“Banii sunt fericire umana in abstract; acel, prin urmare, care nu mai este capabil de a se bucura de fericirea umana in concret, se dedica complet banilor”) (Arthur Schopenhauer) |
Comentarii
Pagini
1 2Psyche
Şi/sau... incredulităţii. Plus/minus „reducerea la absurd”.
Incontestabile argumente. In abstracto.
Definesc perfect contextualul „aici”
Psyche
Se admit orice probe pertinente/concludente.
Inclusiv argumentele de... „logică specific masculină”
Psyche
Concentric acestui spaţiu, (pre)există „spaţiul public”/impersonal.
„Graniţa” dintre cele două spaţii este relativă, variabilă, contextuală.
Ea este secondată de o „zonă de frontieră” – „apropriată” din spaţiul public/„expropriată” din spaţiul privat.
Fizic/real, o persoană se identifică, în principal, prin nume/(p)renume şi se individualizează prin calităţile strict personale care decurg din actele/faptele sale. Formă. Fond.
Virtual, atributele de identificare se reduc la ID. „Aici”, cuvântul/logosul prezintă/reprezintă. Aparenţă. Esenţă.
O ecuaţie cu mult prea multe necunoscute...
Your_Dream
Si apropo de cantat...cunosc ceva pian si ma mai joc cu vioara , dar "in struna"...chiar nu ma caracterizeaza...dar asta o sa te convingi pe parcurs, daca o sa ma cunosti mai bine.
http://youtube.com/watch?v=cCJ5u2AJHyw
Your_Dream
P.S.: Propune un subiect sa "nu te doara capul" si il voi citi si comenta cu...placere, spontaneitate si libertate interioara Despre "scanteie" nu pot sa dau garantii...este nevoie de muuult mai mult pentru ea
Your_Dream
Your_Dream
Your_Dream
http://youtube.com/watch?v=S4WvK442P6U
souvenir
din ce sunt facute gardurile, pot sa te intreb?
intuiesc, sunt aparente!:
Your_Dream
Pagini
1 2