Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
De la inscrierea pe site, am remarcat fireste, ca sunt multi, multi barbati divortati, care stipuleaza sincer acest "stigmat", sau care se ascund dupa "necasatorit". Fireste, pe masura ce femeia adauga ani la varsta, probabilitatea de a intalni mai multi barbati divortati decat "feciori" creste substantial. Multi oameni, barbati si femei, trecand printr-un divort , considera ca el a fost perfect, iar partenerul a fost un sot prost! Doar pentru ca un om este divortat, nu inseamna ca el este un om rau. Bunica  zice mereu  « gunoiul unui om este comoara altuia » sau, mai delicat, pur si simplu pentru ca el nu a fost potrivit pentru o femeie nu inseamna ca nu este perfect pentru tine !

De multe ori femeile, poate mai conservatoare, mai indoctrinate si anchilozate in cutumele educatiei intr-o cultura ingraditoare, vor fugi mancand jaratec la citirea cuvantului divortat dar, s-ar putea de cele mai multe ori sa se insele, s-ar putea ca o asemenea experienta sa fie incantatoare. De ce spun asta? In primul rand pentru ca barbatii divortati doresc sa faca lucruri (mi-a placut aceasta expresie folosita de un bun prieten, pe cale de a divorta). Barbatii simt adesea aceasta nevoie dupa o casatorie nereusita, intrand intr-o noua relatie. Exista multi barbati divortati pe matriland care si-au luat timp pentru a lucra la ei insisi, la greselile pe care le-au facut in trecut si care isi doresc cu ardoare sa aiba un nou angajament pentru a face lucrurile mai bine. Pe de alta parte, barbatii divortati inteleg cu mult mai bine spatele scenei unei relatii reusite. Hai, trebuie sa recunostem toti ca barbatii se maturizeaza, cresc si isi gasesc drumul lor intr-o relatie un pic mai lent decat noi, femeile. Eu cred ca mariajul invata pe oameni cu ce se mananca responsabilitatea, structura, modul de a co-defini realitatea, ceea ce doreste o femeie si cum sa puna pe altcineva inaintea lui insusi. Am chicotit deseori, apreciind lucrurile pe care un barbat divortat mi le-a facut din prima, fara sa intervin eu. A dus gunoiul, mi-a carat bagajele, a dus masina mea pentru schimbul de ulei, mi-a gatit cina, a vorbit despre ziua mea la job, mi-a adus micul dejun la pat, mi-a facut masaj la picioare, observand cat de obosita sunt...Oh, da, am descoperit ca barbatii care au mai fost casatoriti sunt un pic mai structurati si familiarizati cu lucrurile mici. Ei par a avea in mod natural o anumita rutina si se ofera sa faca lucruri pe care o multime de oameni care nu au fost niciodata casatoriti nu s-ar gandi sa le faca pentru o alta persoana. Pe de alta parte ei au o intelegere mult mai profunda a ceea ce se intelege a avea grija de o femeie...in multe feluri ! Parerea mea este ca merita sa incercati si varianta asta, care a condus la multe casatorii reusite printre prietenii si cunostintele mele.

Boon, de-abia acum de fapt intru in subiectul propriu-zis al postarii mele. Toti barbatii, dar mai ales cei divortati vin cu un trecut, cu o anumita cantitate de bagaje. De asemenea vin cu o sumedenie de lucruri pe care va trebui sa le accepti fara conflicte. Voi incerca sa expun cateva idei pentru a avea o relatie buna cu un barbat divortat. E evident ca nu detin adevarul absolut, voi puteti completa sau combate cu argumente solide.

In primul rand nu lasa cuvantul « divortat » sa te deranjeze, chiar atunci cand se pronunta cu dispret de cei de langa tine, de cei care te iubesc, de fapt iubindu-se pe sine mai mult decat pe tine! Trebuie sa fii convinsa ca divorturile rareori difera de destramarea oricarei alte relatii de lunga durata, acestea fiind doar mai scumpe.

Nu trebuie niciodata sa-ti inchipui pe fosta ca bitchy, cicalitoare, psihopata sau muma padurii. Amintiti-va, doamnelor, ca exista trei parti pentru fiecare poveste: varianta ei, varianta lui si ceea ce s-a intamplat cu adevarat.

Sa nu judeci niciodata relatia lor; nu este a ta si, prin urmare, intr-adevar, nu este treaba ta. Nici tu nu ai vrea sa fii judecata pe baza a ceea ce spune despre tine fostul tau iubit, cu care te-ai certat, nu? Probabil ca nu.

Trebuie tinut cont ca barbatii divortati au de obicei un aer diferit decat barbatii care nu au fost niciodata casatoriti. Acesti oameni sunt de cele mai multe ori mai maturi si mai putini interesati, probabil, de a juca jocuri ale mintii cu tine. Ei nu sunt intotdeauna dornici sa aiba de a face cu femei care simt nevoia sa cunoasca unde se afla in fiecare moment. Lor le trebuie ceva mai multa libertate, cum de altfel iti doresti si tu.

Du-te usor, lent in aceasta relatie. De cele mai multe ori, un barbat divortat are inima facuta zdrente dupa o relatie cu cineva pe care a iubit candva, sau mai iubeste inca. Asta inseamna ca el nu se va mai grabi sa se intample din nou. Daca esti in cautarea unui tip de om care sa-ti spuna « te iubesc » de la prima vedere, tu ai intalnit acum persoana gresita. Divortatii au tendinta de a lua lucrurile incet, si pe buna dreptate. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca tu nu poti sari brusc intr-o relatie cu el. Cu alte cuvinte nu-i poti oferi, inca, un loc unde sa-si puna periuta de dinti sau propriul sau sertar. Acest tip va avea nevoie de ceva timp pentru a se adapta la ideea de a avea o relație serioasă.

Nu e indicat sa vorbesti de rau fosta. Poate intalnesti fosta sotie a iubitului tau actual. Poate ca esti bine pregatita pentru cateva remarci acide si veninoase, a unor priviri murdare aruncate in drumul tau. Dar priveste totul cu indiferenta, fara sa ai o discutie cu el pe aceasta tema, facand-o catea psihopata! Abtine-te! Stiu ca ti-ar facea placere sa arunci ceva, strategic, in capul ei supradimensionat. Daca este asa, te anunt ca nu esti singura. Exista multe femei care descopera ca fosta nu este intotdeauna rece si cu picioarele pe pamant. Nu conteaza cum te simti. Important este sa nu permiti ca ea sa va strice legatura. Acum, eu nu spun sa-ti schimbi sentimentele tale fata de el pentru ca el a iubit-o odata, ca nu sare in apararea ta daca tie ti se pare cumva ca nuanta propozitiilor scoase de ea suna ca o amenintare, si bla, bla, bla...no. Important este sa intelegi ca nu trebuie sa vorbesti de rau pe fosta, decat in sinea ta, deoarece nu doresti ca relatia cu el sa fie in functie de cat de mult voi amandoi o urati pe ea. Nu numai atat , dar el, in afara de a fi un « om adevarat », in acesta situatie si in ciuda oricaror sentimente pe care le are fata de fosta, va trebui sa fie rece in relatia cu ea, astfel ca sa nu interfereze cu relatia dintre voi doi (si da, chiar daca fara sa-si dea seama, vorbeste despre ea, fara ca ea sa fie prezenta, este o forma de a interveni accidental in relatia voastra).

Nu insista prea tare sa te intalnesti cu familia lui. Nu fii prea zeloasa, exagerata, ducand cadouri multe. Daca te intalnesti cu parintii, fratii sau surorile, cu cei mai buni prieteni, trebuie sa fii calma, sigura pe tine, chiar rezervata. Oricum vei fi barfita si comparata cu fosta, chiar daca aceasta a fost sau nu placuta de familie.

Acum vine partea mea preferata. Sa presupunem ca te intelegi perfect cu omul tau, cu familia lui, iar daca are copii si cu ei. Totul merge fantastic pentru noua voastra relatie. Dar, mai exista o necunoscuta, cea mai perfida, de care depinde intr-adevar ca relatia sa fie perfecta. Fosta lui. Este un lucru rar, intr-adevar, ca o fosta sotie sa se poarte frumos si sa aiba sentimente de apreciere pentru noua prietena a fostului sot. De fapt, cu cat te ai mai bine cu ceilalti cu atat te va uri fosta. S-ar putea ca la un moment dat fosta lui sa incerce sa-ti spuna cine e de fapt seful in casa lui, poate incerca sa ti-l barfeasca, sa-ti demonstreze cate bube are in cap, sau sa bage zazanie intre voi cu te miri ce vorbe pline de venin. Daca ai orice motiv a-ti apara pozitia ta in viata lui, sau a te proteja impotriva unor insinuari pline de ura de gen « oh, ultima sa iubita a fost mult mai subtire si mai tanara decat tine », nu-ti fie teama sa spui acestei femei ca relatia voastra nu este treaba ei si sa pofteasca a-si spune in minte ceea ce crede despre tine si relatia voastra, nu cu voce tare.

Adevarul este ca pentru majoritatea femeilor care nu au fost casatorite, intalnirea cu un barbat divortat poate fi oarecum infricosatoare. Ideea unei familii de-a gata, daca are copii, nu este intotdeauna o idee usor digerabila. Dar exista lucruri pe care nici un alt barbat inafara de barbatul divortat ti le va da. Barbatul divortat iti intelege toate starile tale feminine (el a mai fost casatorit, el a vazut de toate, are experienta), el iti va intelege nevoia de spatiu personal ( la urma urmei si el are nevoie de spatiu, de asemenea), si el este mult mai matur emotional decat restul baietilor.

La final iti pot spune ca barbatii divortati sunt soti mai buni, sunt iubiti mai buni (unul dintre avantajele de a fi avut sotii care i-au antrenat deja) si sunt de fapt oameni buni cu inimi largi deschise pentru a iubi cu adevarat si a construi o familie solida! Credeti-ma pe cuvant, veti avea numai respect pentru tipul divortat cu care va intalniti.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza admin

admin

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Velles2003: Aveti dreptate, am adaugat acum aceasta optiune. Toate persoanele divortate pot sa-si modifice starea civila din meniul din stanga Profil -> Editeaza profil.
cod de securitate